בפסח ההוא לא שפכנו חמתנו על איש
ואיש לא בא, גם לא אליהו –
ישבנו בסדר בתחתונים והתלבשנו רק אחר כך
כדי להוציא את הכלב.
קראנו בהגדה שכל המרבה לספר ביציאת מצרים הרי זה משובח
ומיד חדלנו לספר ביציאת מצרים והתחלנו לאכול.
בעצם אכלנו כל היום. הלחם הקלוי עוד נתן ריחו
כשהתחלנו לזלול מהחרוסת.
את המרורים דחינו לסוף. ממילא במרורים
לעולם אין מחסור.
אחר כך קראנו בשיר השירים
השבעתי אתכם בנות ירושלים
אם תעירו ואם תעוררו –
ובמקום חד גדיא נשבענו:
אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה
בוז יבוזו לו.
מתכון לעוגת פסח:
3 ביצים
3 בננות
100 גרם שוקולד מריר
רבע ליטר שמנת מתוקה
200 גרם קוקוס
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה: מפרידים חלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים לקצף קשה עם חצי כוס סוכר
מערבבים עם הקוקוס ומשטחים את התערובת בתבנית עגולה
אופים בתנור כמה דקות עד שמזהיב.
פורסים לעיגולים את הבננות ומסדרים מעל מאפה הקוקוס
מבשלים בסיר קטן על אש קטנה מאד את השוקולד והשמנת עם סוכר הוניל.
כאשר התערובת נמסה ואחידה מערבבים בזהירות עם החלמונים (כדי שהחלמונים
לא יתגבשו)
מוזגים את תערובת השוקולד, השמנת והחלמונים מעל הבננות ואופים כמחצית
השעה.
כשהעוגה מתקררת מכניסים אותה למקרר.
פסח שמח לכל הקוראים!